HOE KUNT U HELPEN?

 

1a. Doneren van geld

   

 donatiebus  Iedere Euro is van harte welkom.

 

Voor het opvangen van de gemiddeld 120 honden die op de Fuertedogs finca bij Elke verblijven is veel geld nodig. Naast de de belangrijkste kostenpost van voer voor de honden zijn er de gebruikelijke kosten van huur, water en elektra, telefoon en internet, brandstof en onderhoudskosten voor de auto naast hoge dierenarstkosten ivm vaccinaties, sterilisaties, castraties en overige medische zorg.

Daarnaast vergt de hondenopvang voortdurend investeringen in verbeteringen en reparaties om de honden een zo optimaal en hygienisch mogelijk onderkomen te kunnen bieden.

Stichting Fuertedogs is met terugwerkende kracht per 01-01-2008 door de belastingdienst aangemerkt als een ANBI stichting (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit houdt in dat giften aan goeddoelinstellingen aftrekbaar van het belastbaar inkomen zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op www.anbi.nl of op de website van de belastingdienst 

 http://www.belastingdienst.nl/variabel/niet_commerciele_organisaties/

 

anbi-   Fuertedogs is een ANBI stichting


 FUERTEDOGS ook op www.allegoededoelen.nl


1b. Koop een lot van de VriendenLoterij.

 

     Logo VriendenLoterij       Link naar VriendenLoterij

 

Sinds enige tijd is Stichting Fuertedogs een van de vele goede doelen binnen de VriendenLoterij (voorheen Sponsor Bingo Loterij). De VriendenLoterij steunt organisaties op diverse gebieden, waaronder nu ook Stichting Fuertedogs. De helft van de inleg gaat rechtstreeks naar deze goede doelen. Dit kan dus behoorlijk oplopen en is een leuke manier van sponsoren.

Speel je nu al mee met de VriendenLoterij en wil je het lot of loten koppelen aan Stichting Fuertedogs? Ga dan direct naar hun website en gebruik de volgende gegevens: 

Stichting Fuertedogs (Leimuiden), sponsor code 310621

 

Speel je nog niet mee, maar wil je dat wel?  Ga dan via bovenstaande banner naar de site van de VriendenLoterij, hiermee is de koop van je lot(en) al automatisch gekoppeld aan Stichting Fuertdogs. Speel mee, ondersteun Elke's werk op Fuerteventura en maak ook nog eens elke week kans op € 100.000,- of één van de 200.000 andere prachtige prijzen!

Een lot in de VriendenLoterij kost slechts € 2,20 per week. Jouw inleg wordt maandelijks geïncasseerd. In maanden met 4 trekkingen (en de extra trekking) betaal je dus € 8,80. In de maanden met 5 trekkingen betaal je € 11,00. De helft van je inleg gaat rechtstreeks naar Stichting Fuertedogs, iedere maand opnieuw! Alvast heel hartelijk dank!

 

 

Projectsponsoring

Sinds Elke en de honden de jarenlang verwaarloosde finca begin 2008 betrokken hebben is er stap voor stap reeds enorm veel opknapwerk verricht . Dit werd mogelijk dankzij door vele mensen te zamen bijeengebrachte gelden ten gunste van bepaalde project onderdelen. Zo kunt u bij het hoofdstuk “Elke en finca” teruglezen welke dringend noodzakelijke projecten ondertussen (deels) gerealiseerd zijn, zoals de verbetering van watervoorziening, de reparaties en verniewing van lekkende daken, aanleg elektra en verlichting, ombouwen van bestaande vervallen stallen tot hondvriendelijke, degelijke en hygiënische nachtverblijven etc.

Er zijn echter voortdurend nieuwe projecten waarvoor Elke sponsors zoekt om het benodigde materiaal bij elkaar te krijgen. Deze zullen zo nu en dan bij de rubriek “nieuws” worden aangekondigd zodat u op dat moment met een bijdrage kunt helpen om het betreffende project te realiseren.

 

3. Doneren van spullen

Voorbeelden van bruikbare spullen voor de Fuertedogs honden:

manden, transportboxen, benches, kluifjes en goedgedaantjes, hondenspeeltjes, anti-vlo en anti-wormmiddelen, halsbanden, tuigjes, riemen, dekens, etc.

 

helpen-d helpen-e helpen-f

 

 

4. Hok sponsoring

De honden verblijven overdag in verschillende losloopvelden verdeeld over het terrein. S’avonds gaan zij naar de nachtverblijven (= voormalige stallen die inmiddels dankzij diverse sponsoren zijn opgeknapt).

Doordat de Canarische zon overdag voor grote hitte kan zorgen is het belangrijk dat de honden gedurende de dag voldoende schaduwplekken ter beschikking hebben in de vorm van hokken waarin ze zich kunnen terugtrekken als de zon te heet wordt. Een deel van de inmiddels aanwezige hokken is gemaakt uit grote houten haspels waarop elektriciteits bedrijven doorgaans hun kabels bewaren. Door de binnenkern van zo’n houten haspel los te halen en aan de buitenrand te monteren ontstaat er een degelijk hok waar de honden graag in liggen maar ook vaak bovenop springen en deze als speeltuig gebruiken.

 

helpen-g helpen-h helpen-i

 

De betreffende haspels kunnen bij tijd en wijle opgehaald worden bij verschillende elektriciteitsbedrijven. Er zijn diverse maten en de meeste zijn te groot om in Elke’s bestelautootje te vervoeren. Daarvoor moet een takelwagen worden ingehuurd die de klossen vanuit het industriegebied in de hoofdstad naar de finca in Las Pocetas vervoert. Daar moeten ze over de omheining naar de verschillende terreinen worden getakeld. Kosten kleine takelwagen voor vervoer 4 klossen kost EUR 80.

Daarnaast zijn er voor ieder te maken hok dikke, lange schroeven nodig om de te demonteren binnenkern van de klos naderhand weer stevig aan de buitenrand te monteren. Kosten EUR 10 per doos van 100 schroeven.

 

helpen-j helpen-k

 

Handige klussers kunnen tijdens hun bezoek/ klusvakantie op de Fuertedogs finca dan een hok voor de honden in elkaar schroeven. Hoewel meerdere honden vaak samen in 1 hok beschutting tegen de zon of regen zoeken, zou het naturlijk ideaal zijn om voor iedere hond een eigen hok te hebben. Er zijn inmiddels zo’n 33 exemplaren op de finca aanwezig. Er zijn er dus nog velen te gaan.

 

Wie bouwt en wie sponsort er het volgende hok?

 

5. Voer sponsoring

Voor EUR 15,00  kunt u al een zak hondenvoer van 20 kg sponsoren. De puppies en honden die moeten worden bijgevoerd krijgen een beter voer, voor EUR 30,00 kunt u al een zak PREMIUM voer sponsoren. Het voer wordt op de finca bewaard in op hun kant liggende koelkasten die in ieder van de verschillende hondenvelden staan.

 

helpen-l helpen-m helpen-n helpen-o

 

 

 

6. Sponsor de castratie van een reu

Omdat Elke zoveel honden in opvang heeft, krijgt zij korting bij de dierenarts en is het castreren van een reu doorgaans goedkoper dan in Nederland. De castratiekosten voor een Fuertedogs reu bedragen EUR 80. In het belang van de veiligheid in de enorme roedel van 80 honden is het belangrijk om vechtpartijen van reuen om (loopse) teefjes te voorkomen, vandaar dat het belangrijk is om iedere reu in de roedel te castreren. Stichting Fuertedogs wil er niet aan mee werken om nog meer honden op de wereld te zetten en daarom heeft het castreren en steriliseren van alle fincahonden de grootste prioriteit. U kunt Elke bij haar missie helpen door de castratiekosten van een reu te doneren, dwz. EUR 80.

 

helpen-p

 

 

7. Sponsor de sterilisatie van een teefje

Omdat Elke zoveel honden in opvang heeft, krijgt zij korting bij de dierenarts en is het steriliseren en castreren doorgaans goedkoper dan in Nederland. Omdat er maandelijks zoveel honden worden afgemaakt in de diverse gemeentelijke dodingstations, wil Elke er niet aan mee werken om nog meer honden op de wereld te zetten. Vandaar dat het van belang is om ieder teefje dat op de Fuertedogs finca verblijft te steriliseren. Omdat het er zoveel zijn heeft Elke daar financiele hulp bij nodig. Sponsort u een sterilisatie?

 

 klein teefje (<10 kg )                      = EUR 110

 middelgroot teefje (10-20 kg)       = EUR 130

 groot teefje (>20kg)                       = EUR 150

 

 

8. Klusvakantie

Omdat er op de finca veel werk te verzetten is, zijn wij voortdurend op zoek naar enthousiaste mensen die graag hun handen uit de mouwen willen steken! Of het nu gaat om timmerwerk, aanleggen van electra, stucwerk, poepruimen, de honden verzorgen etc. Alle hulp is van harte welkom!

Bij serieuze belangstelling kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

helpen-q

Op de foto’s ziet u veel enthousiaste mensen die ieder op hun eigen manier hun steentje bijdroegen om Elke en de hondjes op de Fuertedogs finca te ondersteunen.

 

 

9. Vlieg een hond

Mocht u wellicht op vakantie gaan naar Fuerteventura, dan zou het heel fijn zijn als u bereid zou zijn om op de terugreis een hond naar Nederland of Belgie mee te vliegen. Op deze manier helpt u een reeds geadopteerde hond op weg naar zijn nieuwe thuis. Daar zijn voor u geen kosten aan verbonden. Elke zorgt dat de hond op de luchthaven van Fuerteventura wordt ingecheckt. Uiteraard is de hond die u meeneemt voorzien van de benodigde vaccinaties, chip en paspoort. De honden reizen in een daarvoor geschikte transportkennel in een verwarmd deel van het ruim, onder de cockpit van de piloot.Wanneer u weer in Nederland aankomt staat een medewerker van Stichting Fuertedogs u op te wachten om de hond in ontvangst te nemen.

 

vp-feb2011


Dankzij uw hulp als vluchtpartner kan een reeds geadopteerde hond door het in Nederland of Belgie wachtende adoptiegezin verwelkomd worden. Vaak zijn het ontroerende taferelen in de vertrek- en aankomsthal.

helpen-s

 

 

10. Hulp en sponsoring van een transport naar Fuerteventura

Voor het retourneren van de transportboxen richting Fuerteventura en het ter plaatse krijgen van gedoneerde hulpgoederen, zijn we altijd op zoek naar manieren om dat voor elkaar te krijgen . De goedkoopste manier op dit moment is via Duitsland. Via bevriende relaties zijn we in de gelegenheid om soms 100 kg mee te geven op een vlucht. Daarvoor zoeken we mensen die bereid zijn om eens in de zoveel tijd een transport naar de incheck balie in Dusseldorf danwel Keulen op zich te nemen. Er is hulp op het vliegveld bij het inchecken van de spullen. Ook zou het handig zijn om in de buurt van de luchthaven een soort tussenopslag te hebben opdat de spullen kort voor de vlucht niet van ver hoeven komen.

 

helpen-t helpen-u helpen-v

 

Tips en hulp mbt andere manieren om een transport bij Elke en de honden op het eiland Fuerteventura te krijgen zijn zeer welkom. Dit blijkt nog steeds een struikelpunt. Misschien zijn er gesponsorde mogelijkheden voor een gedeelde container richting de Canarische Eilanden? Wie kan ons verder helpen?

 

 

11. Wordt Fuertedogs vrijwilliger in Nederland

Stichting Fuertedogs is een relatief jonge organisatie en is voortdurend op zoek naar enthousiaste, serieuze vrijwilligers om het bestaande netwerk in Nederland uit te breiden. Heeft u interesse om iets voor Elke en de honden te doen, mailt u dan svp naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

12. Wordt opvanggezin voor Fuertedogs honden

Stichting Fuertedogs zou blij zijn met mensen / gezinnen met veel hondenervaring die graag zouden helpen door tijdelijk een Fuertedogs in huis op te nemen. Op deze manier kan een hond alvast kennismaken met een leven buiten de beschermde Fuertedogs finca en een aantal basisvaardigheden aanleren. Eventuele toekomstige adoptanten kunnen dan ook in levende lijve kennismaken met de betreffende hond in plaats van te moeten beslissen op basis van foto’s en een omschrijving.

Helaas is de stichting nog niet in de gelegenheid om de gastgezinnen financiële compensatie te bieden. Mocht u belangstelling hebben om te helpen door als opvanggezin voor Stichting Fuertedogs te functioneren, stuurt u dan svp even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Filmpje (2010) met Fuertedogs hondjes

Patrick Fassaert & Karen den Braven bezochten tijdens hun vakanties op Fuerteventura meerdere malen de Fuertedogs honden. Zij trakteerden ook een aantal van de fincahondjes op een stranduitje. Bovenstaand filmpje (2010)  werd door hen gemaakt.  Dank aan Karen & Patrick voor alles wat zij destijds voor al die hondjes deden en doneerden. SUPER!  

Vergeleken met de situatie op het filmpje uit 2010 is er anno 2013 enorm veel veranderd en bijgeklust en zijn er intussen velen projecten en verbeteringen gerealiseerd en ziet het er allemaal al weer zoveel anders uit. Bovendien lopen er nu zo rond de 125 honden rond,  tegen destijds 75.donatiebutton

 

 

Link naar Vriendenloterij

 

logo-judy

 

 

jassentechniek.nl

 

banner_jassen